Blog lifestylowy - UwolnijChwile.pl

Napoje roślinne w proszku – proekologiczna alternatywa

Napoje roślinne w proszku – proekologiczna alternatywa

Jednym z najpopularniejszych zamienników mleka krowiego jest napój roślinny. Idealnie nadaje się do spożycia przez wegetarian, wegan, a także osoby dbające o swoje zdrowie. Warianty, jakimi są napoje migdałowe czy kokosowe wyróżnia także pożywność i uniwersalność w wykorzystaniu – stanowią doskonałą bazę do owsianek, naleśników, musli, rozmaitych zup i sosów czy wypieków. Można je także spożywać bezpośrednio. Napój roślinny w proszku stanowi wersję instant, co oznacza, że przygotujesz go natychmiast. To również proekologiczna alternatywa dla tych, którzy dbają nie tylko o siebie, ale również nasze środowisko. Na takie rozwiązanie zdecydował się sklep internetowy CentrumBio.

Napój kokosowy w proszku zachwyca niezwykłymi walorami smakowymi

Zaletą każdego napoju roślinnego w proszku jest to, że można je przechowywać o wiele dłużej, niż te pod płynną postacią. Samodzielnie możemy zdecydować, jaka dawka jest nam potrzebna każdego dnia, nie ryzykując, że pozostawiona reszta zostanie zmarnowana. Jest również łatwiejsze w transporcie, np. podczas wyjazdów na piknik czy długo godzinną podróż samochodem.

Mając na względzie właśnie te cechy CentrumBio prowadziło do swojej oferty napój kokosowy w proszku, który charakteryzuje się wysoka zawartością witamin i składników mineralnych. To naturalne źródło błonnika i żelaza. Jego wszystkie komponenty pochodzą z rolnictwa ekologicznego, co w szczególności ucieszy osoby dbające o swoje zdrowie. I do tego ta sproszkowana forma! Jedna puszka to aż 4 litry pełnowartościowego napoju.

Napój kokosowy w proszku La Mandorle – wegański, bez laktozy, glutenu i soi

Lekkostrawny napój migdałowy w proszku dla osób z wrażliwym układem pokarmowym

Napój roślinny w proszku zdecydowanie sprawdza się w kuchni. Charakteryzuje się delikatnym, lekko orzechowym smakiem, który nie zmienia formy przygotowanych potraw. Przechowywany po otwarciu w suchym i chłodnym miejscu będzie służył przez bardzo długi czas. Z jednym opakowaniem przygotujesz wiele posiłków, dzięki którym zadbasz o zdrowie swoje i najbliższych.

Napój migdałowy w proszku jest całkowicie pozbawiony laktozy i glutenu. Może być spożywany przez kobiety w ciąży i karmiące piersią, a także małe dzieci. Jego wielką zaletą jest to, że zawiera pełnowartościowe białko i lekkostrawny tłuszcz. Spożywając napój migdałowy nie musisz obawiać się o swój żołądek i układ pokarmowy. Produkt ten zadba sam o Ciebie! Podobnie jak w przypadku napoju kokosowego w proszku, tak i to zawiera wyłącznie składniki pochodzące z rolnictwa ekologicznego. Dbasz zatem nie tylko o siebie, ale i Matkę Naturę.

’Mleko’ migdałowe w proszku La Mandorle – napój roślinny wegański, bez mleka, glutenu i soi

Napój roślinny w proszku źródłem cennych wartości odżywczych

Napoje roślinne w proszku La Mandorle to najlepsze źródło cennych witamin i wartości odżywczych. Za ich bogactwem stoją składniki. Zawartość głównych komponentów to aż 50% (kokos) i 65% (migdały). Gwarantujemy Ci, że na sklepowych półkach ciężko jest znaleźć tak wartościowe napoje roślinne. Spróbuj La Mandorle już teraz, a nie będziesz mógł wyobrazić sobie bez nich zdrowego życia.


Inne artykuły

Zamek Krzyżtopór w Ujazdowie – w tamtejszych latach największy w Europie

Ruiny Zamku Krzyżtopór Piękny, wyjątkowy i pełen tajemnic Zamek Krzyżtopór każdego roku przyciąga rzesze miłośników zamków i historii. Jest to punkt, który warto odhaczyć będąc w okolicach województwa świętokrzyskiego. Te sporych rozmiarów ruiny zamku zostały zachowane w wyjątkowo dobrym stanie. Jest to miejsce wręcz zachęcające do pobudzenia własnej wyobraźni, ale i z fantastycznym klimatem. Wewnątrz nie znajdziemy muzealnego […]

Napoje roślinne w proszku – proekologiczna alternatywa

Napoje roślinne w proszku – proekologiczna alternatywa Jednym z najpopularniejszych zamienników mleka krowiego jest napój roślinny. Idealnie nadaje się do spożycia przez wegetarian, wegan, a także osoby dbające o swoje zdrowie. Warianty, jakimi są napoje migdałowe czy kokosowe wyróżnia także pożywność i uniwersalność w wykorzystaniu – stanowią doskonałą bazę do owsianek, naleśników, musli, rozmaitych zup i sosów czy […]

Zupa dyniowa z mleczkiem kokosowym

Pora jesienna to okazja do przygotowania tej pysznej zupy krem z dyni. Jeżeli ktoś potrzebuje dodatkowo działania rozgrzewającego warto dodać troszkę imbiru. Składniki na zupę dyniową: 2 średnie dynie (u mnie hokkaido – nie trzeba obierać) 3 cebule 4 ząbki czosnku mleczko kokosowe (część gęsta) imbir (opcjonalnie) sól, pieprz Wykonanie zupy dyniowej Rozgrzewamy piekarnik do […]